Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.08.2009. ДНІПРОПЕТРОВСЬК. У Дніпропетровську відбудеться фестиваль дзвонарів

У Дніпропетровську 12 вересня відбудеться IV Всеукраїнський православний фестиваль дзвонарів «Дніпропетровський дзвін». Він проходитиме на Монастирському острові біля Свято-Миколаївського храму. Про це повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на управління культури і мистецтв Дніпропетровської міської ради.
У фестивалі візьмуть участь церковні дзвонарі, дзвонарі-любителі і церковні дзвонові колективи зі всієї України. Вони виконуватимуть програму традиційних загальноцерковних, місцевих і авторських дзвонів. Переможці отримають дипломи лауреата, пам’ятні медалі і призи.
Як стверджують в управлінні, того ж дня центральними вулицями міста проводитимуться майстер-класи провідних дзвонарів. Також містом пересуватимуться машини з дзвонами і дзвонарями, вони зупинятимуться у місцях масового скупчення людей, щоб усі бажаючі могли власноруч подзвонити в ці дзвони. Заздалегідь відомо два маршрути: по Набережній Леніна від Мереф’євського мосту (парк Т.Г. Шевченка) до Нового мосту і другий – від парку Т.Г. Шевченка по вулиці Дзержинського, далі по проспекту Карла Маркса до залізничного вокзалу.
Організатори фестивалю «Дніпропетровський дзвін» відзначають, що він покликаний відродити духовність і підвищити майстерність церковних і світських виконавців церковного дзвону.

www.religion.in.ua