Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.08.2009. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Відслужена перша Літургія в єдиному новозбудованому православному храмі

Єпископ Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон відслужив першу літургію в храмі Різдва Христового міста. П’ятнадцять років будувався храм, в основному на пожервування православних віруючих. Тому віруючі з радістюочікували цієї урочистої події, адже з грудня 1989 року жителі міста , що сповідують православну віру не мали можливості молитися в храмі. Одна громада молиться в приміщенні дитячого садочка, а друга у тимчасовому будинку біля нового храму. І ось Господь сподобив принесену першу Безкровну Жертву в новому храмі, яка була принесена владикою Пантелеімоном в співслужінні численного духовенства єпархії.
Особливістю святкової події стало те, що в цей день Свята Церква вшановувала пам’ять святого великомученика і цілителя Пантелеімона, який є Небесним покровителем владики. Тому двійне свято і двійна радість наповнювала серця присутніх, яких привітав архіпастир. У вітальному слові єпископ Пантелеімон привітав духовенство, прихожан та гостей із знаменним днем, подякував всім хто вклав в будівництво храму свої старання, сили, кошти та молитви. Найбільш активних прихожан владика відзначив своїми грамотами, інших подарунками, та все ж найціннішим подарунком була спільна молитва в новому храмі, за що і дякували правлячому архієрею. Вітаючи архіпастиря з Днем Ангела і за допомогу та вклад владики у завершенні будівництва храму, який дозволяє проводити Богослужіння. На адресу іменинника звучали слова привітання від духовенства, монашествуючих, прихожан храму та численних гостей, церковного комітету, хору, представників Держобладміністрації, молоді та дітей.
Владика Пантелеімон подякував всім присутнім за те торжество, яке влаштувала і підтримала ввірена йому паства і благословив усіх присутніх своїм архіпастирським благословінням та окропив святою водою храм і присутніх на святкуванні, під час хресної ходи, якою і завершилося святкування.

Протоієрей Володимир Боєчко.