Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.08.2009. ЛУЦЬК. Відбулась зустріч випускників Волинської духовної семінарії 2004 року

10 серпня, у стінах ВДС зібрались випускники 2004 року з нагоди 5-ї річниці з дня випуску. З благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта отці звершили Божественну Літургію в Свято-Покровському храмі міста. Богослужіння очолив благочинний Луцької округи і духівник ВДС протоієрей Никанор Шимко, який у цей день вшановував день свого Небесного покровителя – апостола від семидесяти Никанора. Випускники співслужили імениннику і привітали поважного протоієрея, який уже 60 років у священному сані, з Днем Ангела.
Після подячного молебню отець Никанор у свою чергу привітав молодих батюшок з п’ятою річницею випуску і побажав терпіння, мудрості і нових досягнень на духовній ниві. Після цього випускники відвідали семінарію, обмінялись досвідом пастирського служіння, поділилися спогадами.
Адже семінарію закінчило 29 вихованців, 26 з яких прийняли священний сан, двоє обрали чернечий шлях, і усі зберегли вірність Православ‘ю і Церкві Христовій. Свій священицький послух ювіляри несуть у різних єпархіях Української Православної Церкви, але цього дня вони зібрались біля своєї спільної матері-семінарії для того, щоб згадати роки навчання, поспілкуватись і принести подяку Богові за усе здобуте і пережите за останні п’ять років.
Прес-служба Волинської єпархії