Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.08.2009. ЖИТОМИР. Блаженніший Митрополит Володимир очолив урочистості з нагоди ювілею керуючого єпархією

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України очолив урочистості з нагоди 45-річчя з дня народження та 15-річчя служіння в архієрейському сані архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Гурія.
Блаженніший Митрополит Володимир очолив Божественну Літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста.
Його Блаженству співслужили: митрополит Хмельницький і Староконстантинівський Антоній, архієпископи: Костромський і Галичський Олександр, Сарненський і Полісський Анатолій, Львівський і Галицький Августин, Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Вишгородський Павел, єпископи: Переяслав-Хмельницький Олександр, Васильківський Пантелеімон, Городницький Олександр.
По закінченні богослужіння Блаженніший Володимир привітав владику Гурія з ювілейними датами, побажавши міцного здоров’я, спасіння і допомоги Господньої в керуванні єпархією. Митрополит Володимир нагородив архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Гурія орденом святого апостола Іоанна Богослова ІІ-ступеню. Також Блаженні ший подарував ювіляру образ Почаївської ікони Пресвятої Богородиці на згадку про спільну молитву.
У відповідь керуючий єпархією архієпископ Гурій подякував Предстоятелю за візит на житомирщину та слова привітань і попросив первосвятительських молитв за себе і свою паству.
Вітаючи владику Гурія, настоятель кафедрального собору, протоієрей Стефан Пиріг від духовенства і боголюбивих вірян Житомирської єпархії подарував йому архієрейську панагію.
Також владика Гурій отримав привітання від представників влади: міського голови Житомира Віри Шелудченко та Новоград-Волинського міського голови Микола Боровець. По закінченні була зачитана вітальна грамота від прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.