Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.08.2009. КИЇВ. Розпочався архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Володимира до Житомирської єпархії

Мета візиту — участь в урочистостях з нагоди 15-річчя архієрейської хіротонії та 45-річчя з дня народження архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Гурія. Предстоятель Української Православної Церкви відвідав Свято-Анастасіївський жіночий монастир міста Житомир.
Спочатку Первосвятитель відслужив панахиду за спочилою попередньою настоятелькою обителі схимонахинею Рафаїлою (Чернецькою).
Далі Владика Митрополит прослідував у храм на честь преподобного Сергія Радонезького, де звершив чин постановлення нової ігумені обителі. Нею стала колишня насельниця Свято-Троїцького Корецького жіночого монастиря монахиня Михаїла (Фурманець). Призначення здійснено згідно рішення Священного Синоду УПЦ від 9 липня 2009 року (журнал № 36).
Після проголошення молитвослів’я Архіпастир возложив на новопоставлену ігуменю наперстний хрест та вручив їй ігуменський посох.
Після цього Блаженніший Владика звернувся до настоятельки монастиря, черниць та паломників зі словами настанови.
«Я хочу побажати вам, дорога матушка і сестри во Христі, Божої допомоги, допомоги на всякий час творити добрі справи, мати послух до старших і до Церкви взагалі, для того, щоб допомогти людям знайти шлях до Бога – Джерела всякого натхнення, всякої сили, чудес і благодаті. Я бажаю усім вам хвалити Бога, благодарити Бога, молити Бога, щоб простив нам гріхи вільні чи невільні, щоб наставив нас на дорогу, що веде до Бога, щоб дав нам віру і благочестя», — сказав Архіпастир.
Також Митрополит Володимир на згадку про відвідини обителі подарував ікону Пресвятої Богородиці.
В свою чергу матушка Михаїла на згадку про відвідини обителі подарувала Предстоятелю вишиту ікону Тайної Вечері.
Насамкінець, Блаженніший Владика благословив усіх присутніх іконочками Почаївської Божої Матері.
Наразі в монастирі ведеться будівництво величного собору на честь святої Анастасії Римлянині. Загальне число насельниць обителі становить близько З0 осіб, із них 10 насельниць прийняли чернечий постриг.
Максим Сидоренко