Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.07.2009. КИЇВ. Священний Синод УПЦ прийняв звернення до духовенства та віруючих із приводу візиту Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Україну

Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви
з приводу візиту Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Україну

Ваші Високопреосвященства, Преосвященства, боголюбиве чернецтво, всечесні отці, дорогі брати і сестри, всі вірні чада Української Православної Церкви!
З 27 липня по 5 серпня в межах Української Православної Церкви на запрошення її Священного Синоду з архіпастирським візитом перебуватиме новообраний Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Під час візиту в Україну Його Святість відвідає визначні святині нашої землі: Києво-Печерську, Почаївську, Святогірську Лаври, місце хрещення святого рівноапостольного князя Володимира – Херсонес та інші храми і монастирі нашої Церкви, а також візьме участь у святкових заходах із нагоди 450-річчя принесення на Волинь Почаївської чудотворної ікони Божої Матері та 350-річчя обрітення нетлінних мощей преподобного Іова Почаївського.
Святійший Патріарх Кирил прибуває до хрещальної купелі Русі – міста Києва, звідки не лише «пішла земля руська», як свідчить преподобний Нестор Літописець, але й у місце, де знаходяться духовні корені Руської Православної Церкви. Саме тут після Володимирового Хрещення була заснована Київська Митрополія, яка й понині звершує своє спасительне служіння на землях України.
Візит Патріарха Кирила є радісною подією, оскільки дає нам можливість молитовного та євхаристійного єднання з Його Святістю навколо Чаші Христової. Ми сподіваємося, що Патріарший візит додасть наснаги Українській Православній Церкві на чолі з її Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром звершувати спасительну місію серед народу України, сприятиме утвердженню церковної єдності та подоланню розділень в українському Православ’ї.
Закликаємо всіх піднести свої молитви до Всемилостивого Бога, аби вщухли пристрасті, які останнім часом роздмухуються довкола візиту з боку недоброзичливих сил. Зустріньмо Його Святість як Архіпастиря, що благовіствує мир (Іс. 52. 7).

9 липня 2009 року,
Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра