Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Помощь старикам и сиротам

10.06.2009. КИЇВ. Протоієрей Віталій Косовський відвідав дитячу школу-інтернат у хуторі Корчунок Хмельницької області
8 червня, в День Святого Духа, секретар Київської митрополії протоієрей Віталій Косовський, благочинний храмів міста Києва, у супроводі архімандрита Феодосія (Снігірьова), керівника Сектору духовно-просвітницьких проектів УПЦ, та архімандрита Іони (Радзівіла), благочинного Західного округу міста Києва, відвідали дитячу школу-інтернат у хуторі Корчунок Хмельницької області. 1 червня цей дитячий будинок отримав від Блаженнішого Митрополита Володимира 100 тисяч гривень благодійної матеріальної допомоги.
У школі-інтернаті перебуває зараз біля 100 вихованців. Адміністрація закладу розповіла гостям із міста Києва про проблеми та потреби інтернату, які потрібно вирішувати в першу чергу. Було заздалегідь погоджено місце будівництва на території закладу типового храму, на зведення якого вже отримано благословення Предстоятеля УПЦ. Храм буде розташований таким чином, що його зможуть відвідувати як вихованці школи-інтернату, так і жителі навколишніх сіл.
Протоієрей Віталій Косовський привітав усіх присутніх зі Святом Пресвятої Трійці, розповів про це двунадесяте свято та його важливість у житті кожного християнина. Усі діти отримали солодкі подарунки.

10.06.2009. АЛЕКСАНДРИЯ. Клирик епархии посетил Дом ветеранов
По благословению епископа Александрийского и Светловодского Антония, клирик Свято- Покровского кафедрального собора г. Александрии иеромонах Поликарп (Беспалов) побывал в Доме ветеранов и поздравил его жильцов с праздником Святой Троицы.
Также отец Поликарп отслужил праздничный молебен в часовне великомученика Пантелеимона, по окончании которого сказал проповедь о празднике и окропил всех святой водой.

09.06.2009. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Ковельські діти-інваліди відвідали Почаївську Лавру
Відбулась поїздка ковельських дітей-інвалідів до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Напередодні поїздки діти посповідалися та причастилися Святих Христових Таїн у Воскресенському соборі. Юні паломники відвідали святині Лаври, приклалися до чудотворної Почаївської ікони Божої Матері і до мощей преподобних Іова та Амфілохія Почаївських. Більшість з них, незважаючи на свою хворобу, наважилися спуститися в печерку преподобного Іова. Діти відвідали цілюще джерело святої праведної Анни і майже всі занурилися в джерельну воду.
Цю поїздку очолив священик Олександр Кобенко, голова відділу по роботі з молоддю Володимир-Волинської єпархії, настоятель храму священномученика Анатолія Ковельського в місті Ковелі. Православне паломництво відбулося завдяки сприянню Волинського благодійного дитячого фонду «Почнемо з малого».
Прес-служба єпархії

10.06.2009. ЛУЦЬК. Церква привітала дітей-сиріт з числа шкільних випускників
За благословенням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта та на запрошення обласного відділення Дитячого фонду України голова відділу соціальних служінь єпархії протоієрей Володимир Літвенчук зустрівся з сиротами – випускниками 11-х класів загальноосвітніх шкіл області. Зустріч відбулась в актовій залі Волинського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Священнослужитель передав випускникам теплі привітання митрополита Ніфонта, побажав юнакам і дівчатам міцного здоров’я, Божої помочі в подоланні життєвих труднощів та здійснення мрій.
Прес-служба Волинської єпархії

22.06.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Єпархія передала благодійну допомогу центру соціальної реабілітації
За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, клірик Хмельницької єпархії ієрей Андрій Стасишин взяв участь в урочистостях з нагоди 20-річчя центру соціальної реабілітації і побутового обслуговування пенсіонерів м. Хмельницького. Священик від імені архіпастиря привітав усіх присутніх з ювілеєм, а також висловив подяку соціальним працівникам, які своєю працею реалізовують євангельські ідеали в служінні тим, хто потребує допомоги. Митрополит Антоній передав центру соціальної реабілітації і побутового обслуговування пенсіонерів благодійну допомогу у вигляді продуктів харчування.
Прес-служба Хмельницької єпархії