Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.06.2009. УМАНЬ. На Духів день у місті пройшов хресний хід

8 червня, на Духів день за благословенням Пантелеімона, єпископа Уманського і Звенигородського в місті пройшов хресний хід.
Після того як в храмах були відслужені літургії прихожани всіх храмів з храмовими святинями на чолі із настоятелями прибули до Свято-Успенського храму де о 10 годині ранку молебнем розпочався хресний хід.
Хресний хід пройшов за маршрутом: Св. Успенський храм, вул. Ленінської Іскри, вул. Тищика, вул. Леніна, площа Леніна, вул. Радянська, Св. Миколаївський кафедральний собор.
Єпископ Пантелеімон зустрів хресний хід на паперті кафедрального собору, прочитав євангеліє та молитви, окропив святою водою віруючих.
Далі Преосвященніший Пантелеімон, єпископ Уманський і Звенигородський, священнослужителі та прихожани уманських храмів на автомобілях та автобусах здійснили хресний хід зі святинями довкола міста із зупинками для здійснення молебнів біля: Свято-Покровського храму (Нова-Умань), де прихожани пригощали хрестоходців смачними бутербродами, каплиці загиблих воїнів під час Великої Вітчизняної війни, що по вулиці Київській, на місці будівництва храму Всіх святих (теплиці) та біля храму Різдва Пресвятої Богородиці.