Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.06.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Блаженніший Митрополит Володимир відвідав єпархію

25 червня, у день пам’яті преподобного Онуфрія Великого сім Архієреїв на чолі з Предстоятелем Української Православної Церкви Митрополитом Київським і всієї України Володимиром, сотні священників з Хмельницької, Вінницької, Шепетівської, Рівненської та інших єпархій і тисячі віруючих людей відвідали Свято-Преображенський жіночий монастир села Головчинці Летичівського округу, піднісши спільну молитву на джерелі преподобного Онуфрія, яке з давніх часів вабить до себе у цей день тисячі прочан, будучи відомим своїми цілющими властивостями.
Зважаючи на ясну та спекотну погоду, а також беручи до уваги велику кількість народу, Божественну Літургію було вирішено відправляти просто неба – на території біля джерела преподобного Онуфрія Великого, яке розташовано на відстані 300 м. від обителі. Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній та ігуменя монастиря – матінка Любов, очікуючи високих гостей і багато парафіян, задовго до свята розпочали підготовку, організувавши умови для прийому та харчування великої кількості прочан, провівши косметичний ремонт Преображенського храму обителі, а також здійснивши благоустрій території монастиря і місця біля джерела.
О 8.30 ранку до Джерела прибув Блаженніший Митрополит Володимир. Його Блаженство зустрічали Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, архієпископ Вишгородський Павел, єпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятлеля УПЦ)та єпископ Городницький Олександр з сонмом духовенства.
Божественну літургія завдяки потужним підсилювачам було чути далеко за межі Джерела. Особливу урочистість та піднесеність молитві надавали два хори – Архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального собору м.Хмельницького і сестринський хор обителі.
П’ять священнослужителів сповідали чисельних прочан, які приїхали в обитель очиститися від гріхів та саме у це свято, яке цього року співпало з Петровським постом, приобщитись Святих Христових Таїн.
Після читання Євангелія Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до присутніх із Первосвятительским словом, у якому наголосив на необхідності кожному християнину часто і уважно молитися, беручи до уваги, що Господь не буде відповідати на молитву, слова якої ми самі не чуємо, та жити по Божих заповідях, маючи за приклад великих подвижників і святих Церкви, таких, як Преподобний Онуфрій Великий, звертаючись до них з молитвою.
Понад п’ятсот вірних в кінці Літургії причастилися Святих Христових Тайн.
Після Божественної Літургії було відправлено традиційний водосвятний молебень, після якого прочани змогли не лише підчерпнути святої води, але й омитися у купальні, яка споруджена на джерелі, отримуючи зцілення від душевних та тілесних недугів.
Під час останньої молитви водосвятного молебну, неначе поєднавши небо з землею, пустився невеликий дощ, дзвінкі краплини якого були для всіх присутніх символом Божої милості і благодаті Духа Святого, яка особливо у цей день, молитвами Преподобного Онуфрія Великого, відвідує святу обитель, залишаючи у серцях тисяч людей мир та невичерпну радість.
Торжества закінчилися благодійним обідом більш як на тисячу чоловік, який приготували сестри монастиря на території обителі.
Усі, хто відвідав Свято-Преображенський Головчинецький жіночий монастир, поверталися цього дня додому радісними і оновленими після щирої молитви, яка є найпершим обов’язком усіх християн.