Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.06.2009. ЗАПОРІЖЖЯ. Міська влада заборонила релігійним конфесіям влаштовувати публічні богослужіння на центральній площі

Запорізькі чиновники заперечують проти того, щоб різні релігійні організації влаштовували фестивалі і масові свята на центральній площі Запоріжжя, а також в місцях масового скупчення людей в районах міста, повідомляє Репортер.
Зокрема, на засіданні Запорізького виконавчого комітету голова Комунарської райдержадміністрації Запоріжжя Юрій Пелих повідомив, що в одному з парків його району віруючі збираються провести «публічну» службу. «Мешканці району категорично проти того, щоб на день Конституції в парку вони (віруючі) проводили свої заходи. Я підтримую людей і теж заперечую проти подібних заходів», – сказав Пелих. Як повідомляє видання, члени виконкому повністю підтримали керівника району і не дозволили релігійним організаціям проводити свої свята на центральній площі Запоріжжя. Замість цього віруючим порадили вибрати інші місця – наприклад, площа Вознесенську. Більше того, члени виконкому вирішили в майбутньому рекомендувати всім релігійним організаціям проводити свої заходи … на трасі, в районі місцевого Авторинку.

reporter.zp.ua