Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.06.2009. ДНІПРОПЕТРОВСЬК. У храмах єпархії моляться за екологію регіону

У всіх храмах Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви за Літургією читається сугубе молитовне звернення за збереження регіону від хімічного зараження. Як повідомили УНІАН в прес-службі Дніпропетровської єпархії, зокрема, в усіх церквах читається «Молитва за Святую Церковь и град (весь) в скорби и обстоянии сущие».
За даними прес-служби, молитовне звернення було введено за благословенням митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея, в зв’язку з тим, що 80 відсотків території Дніпропетровської області є зоною можливого хімічного зараження.
«У «чорний список» підприємств, що які в своїй діяльності використовують хімічно небезпечні речовини — хлор і аміак потрапили 25 дніпропетровських підприємств. Найбільш хімічно небезпечними об`єктами в Дніпропетровську є «Південмаш», комбінат «Злагода», «Холодокомбінат», молочна фабрика «Rainford» і велика кількість насосно-фільтрувальних станцій», — процитували у єпархії повідомлення Управління з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської облдержадміністрації.

religions.unian.net