Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.04.2009. УЖГОРОД. В областному театрі пройшов Великодній концерт єпархії

Це вже другий такого роду масштабний захід, організований Ужгородським молодіжним братством імені преподобного Алексія Карпаторуського. Уперше професійні хори, колективи художньої самодіяльності та молодіжні організації радували глядачів прекрасним співом, цікавими сценками на святковий мотив під час Різдвяних свят.
Великодній фестиваль також вдався на славу. Крім колективу Ужгородського братства на сцену драмтеатру зі своїми номерами виходили православний хор міста Мукачева (керівник Ф. Небесний), учні церковних Недільних шкіл із села Дубриничі та Зарічева Перечинського району, спеціалізована школа-інтернат для дітей сиріт в селі Часлівці, а також медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя».
Родзинкою концерту стали унікальні акробатичні номери учнів часлівської школи-інтернату, а також соло під гітару у виконанні дітей з «Дороги життя».
Останні, крім виступу, презентували під час концерту й виставку вишиванок та малюнків, виконаних дітьми-інвалідами, які займаються в центрі.
Наприкінці концерту єпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор подякував організаторам за виступ, а глядачам пообіцяв, що такі святкові Різдвяні та Великодні фестивалі обов’язково стануть традиційними і щороку доповнюватимуть радістю ці найсвітліші свята.
Пресс-служба єпархії