Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.04.2009. КИЇВ. Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Володимир зустрівся з керівниками силових підрозділів України та військовими аташе посольств зарубіжних країн

В Світлу Седмицю після молебну в храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці керівники силових підрозділів України та військові аташе посольств зарубіжних країн зустрілися з Блаженнішим Митрополитом Володимиром. Вони обговорили шляхи співпраці Української Православної Церкви із силовими структурами.
Директор Департаменту гуманітарної політики МО України Ілля Тищенко виступив з промовою: «Міністерство оборони спромоглося в минулому році вперше за всю історію існування Збройних сил підготувати і підписати директиву Міністра оборони про душпастирську опіку в Збройних силах. Більш того, ми пішли далі, — підписали Меморандум про співпрацю з основними релігійними організаціями в Україні і створили раду душпастирської опіки при Міністерстві оборони. Я думаю, що ми на правильному шляху. Говорити про введення військових капеланів поки що передчасно, але це справа майбутнього і не такого вже далекого, як деяким здається».
Представники збройних сил інших держав, МВС України, Держдепартаменту з питань виконання покарань, Генерального штабу Міністерства Оборони, МНС України та військові аташе отримали від Блаженнішого Митрополита Володимира пасхальні подарунки й благословення на подальшу працю.