Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.04.2009. ГОРЛІВКА. Міська рада ухвалила рішення про переоформлення земельних ділянок релігійних громад у постійне користування

На своїй останній 43-ій сесії Горлівська міська рада Донецької області ухвалила рішення про переоформлення права оренди земельних ділянок низки місцевих християнських релігійних громад на право постійного користування. Це рішення є одним із перших прикладів реалізації на практиці змін до Земельного кодексу України, якими у січні цього року Верховна Рада України дозволила Церквам і релігійним організаціям набувати землю у безоплатне постійне користування. Про це РІСУ повідомив 27 квітня Інститут релігійної свободи.
У рішенні Горлівської міської ради від 27 березня 2009 року, копія витягу якого знаходиться у розпорядженні ІРС, зазначено, що на підставі заяв юридичних осіб – релігійних організацій та керуючись положеннями Земельного кодексу України міська рада вирішила передати земельні ділянки, які раніше були надані в оренду, в постійне користування релігійним громадам. Цим же рішенням міська рада надала згоду на розірвання відповідних договорів оренди земельних ділянок з дня реєстрації державних актів на право постійного користування земельними ділянками.
У тексті рішення мова йде про релігійні громади: Свято-Казанської парафії Горлівської єпархії Української Православної Церкви, Християнської церкви «Слово життя» м. Горлівки Української Християнської Євангельської Церкви (УХЄЦ), Свято-Троїцької парафії Горлівської єпархії Української Православної Церкви.
www.irs.in.ua