Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.04.2009. КИЇВ. В Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі пройшла конференція з нагоди привезення зі Греції мощей святителя

В день, з нагоди привезення мощей святителя Спиридона Триміфунтського з Греції в Україну, в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (корпус №25) відбулася прес-конференція.
В пресконференції прийняли участь: Предстоятеь Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир, митрополит Керкірський, Пакського і Діапонтійського островів Нектарій, намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, посол Греції в Україні Харіс Дімітріу.
Відкриваючи конференцію Баженніший Володимир привітав присутніх зі Христовим Воскресінням, та від імені Української Православної Церкви висловив радість з приводу прибуття до України чесної десниці угодника Божого Спиридона. Митрополит Володимир відзначив велику заслугу Предстоятеля Елладської Православної Церкви Блаженнішого Архієпископа Афінського та всієї Еллади Ієроніма ІІ та усього єпископату Церкви, та митрополита Керкірського Нектарія за змогу привезення мощей до України.
Слідуючим виступив голова офіційної делегації Елладської Православної Церкви митрополит Керкірський, Пакського і Діапонтійського островів Нектарій. У виступі владика розповів про святителя і чудотворця Нектарія та про нетлінні мощі і побажав, щоб святий Спиридон цією десницею привів усіх до спасіння.
Далі митрополит Нектарій у виступі відмітив про визнання тільки Української Православної Церкви, яку її очолює Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир Митрополит Київський і всієї України:
«Ми сьогодні раді знаходитися в гостях в Українській Церкві — Церкві-мучениці, яка зараз переживає своє воскресіння і всі ми, Православні Церкви світу, підтримуємо її, і знаходимося на її боці».
Рісля виступів архіпастирі відповіли на всі поставленні запитання журналістів.
Під час прес-конференції було презентовано телефільм «Покровитель Середземномор’я», створений творчим колективом духовно-просвітницького телеканалу «Глас» на замовлення Української Православної Церкви. Більша частина зйомок проходили в одному з гірських селищ острова Керкіри, яке зберіглося ще з IV століття. Картина наповнена епізодами, що розкривають образ, життя та чудеса святителя.
Після перегляду кінострічки творчий колектив на чолі з режисером Оленою Каретник подякували митрополитові Нектарію за допомогу В створенні фільму.