Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.04.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній взяв участь у заходах з нагоди 23-ї річниці Чорнобильської катастрофи

На запрошення Хмельницької облдержадміністрації, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський АНТОНІЙ, а також духовенство Хмельницької єпархії взяли участь у покладанні вінків до пам’ятника «Героям-чорнобильцям пожежникам» (що по вул. Героїв Чорнобиля, 1/1), після чого було відправлено панахиду біля пам’ятного знака «Героям та жертвам Чорнобиля» в обласному центрі на розі вулиць Кам’янецької та Прибузької.
Беручи участь у мітингу-реквіємі, який відбувся після панахиди, владика Антоній, звертаючись до усіх присутніх, наголосив, що хоча 23 роки віддаляють нас від однієї з найбільших у світі техногенних катастроф, наслідки аварії на ЧАЕС Україна та багато Європейських країн відчувають до цього дня. Це не лише колосальні людські втрати, які є найбільш болючими для нашого народу, але й соціальні проблеми Чорнобильців та їх родин, тривожні екологічні наслідки, та багато-багато іншого.
«З тих пір, коли сталося лихо, слово «Чорнобилець» асоціюється у наших людей не лише з людською трагедією, але і з величним подвигом – самопожертвою героїв-ліквідаторів заради прийдешніх поколінь, які виконали найбільшу заповідь любові до ближнього, «положивши душу свою за други своя…» – підкреслив митрополит. «Розуміючи, що техногенні катастрофи є наслідками більш глибоких вражень – а саме духовних хвороб людства, Православна Церква сьогодні не залишається осторонь проблем Чорнобильців, надаючи їм посильну як матеріальну, так і духовну – молитовну підтримку» – зазначив ієрарх.
У заходах з відзначення 23-ї річниці Чорнобильської катастрофи взяли участь Голова облдержадміністрації, Голова облради, Міський Голова, начальники галузевих управлінь і відомств, представники Чорнобильських громадських організацій, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, члени родин героїв-чорнобильців, учнівська і студентка молодь, громадськість міста, представники ЗМІ.

Прес-служба Хмельницької єпархії