Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.03.2009. ПОЛТАВА. На автошляхах єпархії встановлені поклінні хрести

22 березня відбулось урочисте освячення придорожнього Поклінного Хреста встановленого на трасі Київ-Харків –Довжанський при в’їзді до міста Полтави зі сторони столиці. Освячення звершив архієпископ Полтавський і Миргородський Филип у співслужінні настоятелів міських храмів, в присутності міського голови Андрія Матковського, депутатів міської ради, представників громадськості та чисельних прихожан полтавських храмів. На даний час по всій Україні відроджується стародавній православний звичай встановлення великих придорожніх Поклінних Хрестів на в’їздах до міст та сел, щоб благодатна сила Хреста Господнього оберігала водіїв, пасажирів і взагалі мешканців міст від усякого лиха. Дата освячення була вибрана не випадково, адже в цьому році на 22 березня випала третя неділя Великого посту, яка називається Хрестопоклонною.
Після освячення до присутніх звернувся архієпископ Филип. Владика висловив подяку представникам влади, які сприяли встановленню Хрестів, а також благодійникам, які знайшли кошти та приклали зусиль встановити на всіх п’яти автомагістралях, що ведуть до міста Поклінні Хрести.
В своєму слові владика зазначив, що хрести, які встановлюють при дорогах покликані нагадувати всім хто проїжджає або проходить біля них про необхідність молитовного звернення до Господа з проханням захистити та зберегти під час подорожі та нагадують, що на дорогах треба бути більш обережними і пильними. Після Владики до слова запросили міського голову Андрія Матковського. Андрій Всеволодович привітав всіх присутніх з знаковою подією в житті міста. Після виступів всі бажаючі підійшли вклонитися Хресту, а також покласти живі квіти до його підніжжя. В цей час хор співав «Кресту Твоему покланяемся, Владыко, и святое воскресение Твое славим».
Прес-служба єпархії