Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.03.2009. ПОЛТАВА. СБУ порушила справу за фактом поширення в Полтаві релігійної літератури, яка розпалює національну і релігійну ворожнечу

Управління Служби безпеки України в Полтавській області 16 березня порушило кримінальну справу за фактом поширення релігійної літератури релігійного напряму іслам, яка розпалює національну і релігійну ворожнечу між віруючими в Полтаві. Про це журналістів повідомив заступник начальника УСБУ в Полтавської області Сергій Левченко, інформують 21 березня «Українські новини».
За словами Сергія Левченка, співробітники СБУ виявили трьох представників ісламу, які закликали в Полтаві до масових безладів і антиконституційних дій. Зокрема, вони поширювали літературу, що розпалює національну і релігійну ворожнечу, а також підбурює до агресії стосовно віруючих інших релігій. «Це відбувалося шляхом спроби поширити літературу. Ми зробили експертну оцінку цієї літератури, за результатами якої порушили кримінальну справу», — відзначив Левченко. За даними СБУ, у зв’язку з порушенням кримінальної справи трьом особам заборонили перебування на території України і вирішили депортувати.

www.ukranews.com