Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.03.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Клірик єпархії нагороджений державною нагородою

23 березня в Хмельницькій обласній державній адміністрації перед початком сесії обласної ради відбулась церемонія вручення державних нагород трудівникам Хмельницької області, які були нагороджені Указом Президента України Віктора Ющенка. Серед нагороджених Віктор Ющенко не залишив поза увагою і священнослужителів Хмельницької єпархії УПЦ. Так, своїм Указом за №663 від 22 липня 2009 року нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ст. клірика Хмельницької єпархії, благочинного храмів Волочиського району протоієрея Сергія Теслюка.
Отець Сергія після його нагородження орденом звернувся до усіх присутніх у сесійній залі з словами подяки відмітивши: «Не зважаючи на те що, Церква і Держава відокремлені один від одного, але ми усі разом трудимося на благо Батьківщини і Народу України. Маймо взаємну любов, творімо добро, щоб люди бачили наші добрі справи, прославляймо Отця нашого Небесного, щоб удостоїтись Царства Небесного. Я дякую усім за цю високу нагороду і бажаю Вам здоров’я, терпіння, радості та Божого благословення».

Історична справка:

Протоієрей Сергій Давидович Теслюк розпочав своє служіння на Хмельниччині в 1982 році. У 1982 році, після рукоположення у священичеський сан, був призначений настоятелем Свято-Успенського храму с. Михайлівка Ярмолинецького округу. З 1983 року – призначений настоятелем Свято-Вознесенського храму с. Писарівка Волочиського округу, де служить і зараз, несучи щоденні труди на ниві відродження духовності, будуючи і реставруючи храми Божі. За час служіння прот. Сергія у Волочиському окрузі, кількість релігійних громад району набагато зросла. За духовний досвід та організаторські здібності у 1991 році протоієрей Сергій Теслюк був призначений благочинним храмів Волочиського округу, де побудував церкви у с.Писарівка та с.Криваченці. а також, як благочинний, здійснював контроль також за ходом робіт по будівництву храмів району. Протоієрей Сергій дбає і про відродження душ людських, ревно проповідуючи Слово Боже і закликаючи народ до єдності, братерської любові, толерантності. Завдяки його тактовності і дипломатичності у Волочиському окрузі, який знаходиться на кордоні Центральної та Західної України, областей Хмельницької і Тернопільської, за останні 15 років усі гострі питання вирішувалися згідно чинного Законодавства України. Завдяки трудам протоієрея Сергія у Волочиському районі налагоджена просвітницька, місіонерська і благодійна робота. Багато сил він віддає турботі про підростаюче покоління. Завдяки його старанням на багатьох парафіях діють Недільні школи, надається благодійна допомога домам престарілих. Дбаючи про відродження національної культури, та беручи активну участь в суспільному житті, протоієрей Сергій Теслюк координує проведення у районі щорічних вечорів колядок, у яких беруть участь церковні, світські та дитячі хори. За старанне служіння церкві протоієрей Сергій був нагороджений високими Церковними нагородами, з яких останні: митра, право служіння Літургії з відкритими Царськими вратами до «Херувимської пісні» та Орден Святого Рівноапостольного Великого князя Володимира П ступеня. Завдяки чесному і добросовісному служінню на благо Церкви і народу, протоієрей Сергій вніс вагомий внесок в відродження духовності у Волочиському районі, чим завоював повагу і авторитет вірних, духовенства і мешканців округу.

Прес-служба Хмельницької єпархії