Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.03.2009. ЧЕРНІВЦІ. Рада Церков Буковини просить владу регіону зробити обов’язковим в школах курс «Основи християнської етики»

Винести на розгляд чергових сесій обласної, міської та районних рад питання про обов’язкове введення курсу «Основи християнської етики» до навчальних програм загальноосвітніх закладів просить Рада Церков Чернівецької області. Рада також закликала місцеву владу ухвалити рішення про фінансування з місцевих бюджетів викладання предметів духовно-морального циклу.
У зверненні вміщене прохання профінансувати з місцевих бюджетів видання комплекту посібників з християнської етики для вчителів та учнів, роботу творчої групи зі створення художніх творів, мультфільмів, комп’ютерних ігор, які б виховували у дітей загальнолюдські цінності, виїзних курсів з підготовки вчителів християнської етики. Про це інформує ЗІК.
Рада Церков також вказала на потребу забезпечення райметодкабінетів необхідними методичними і навчальними матеріалами для викладання предметів духовно-морального циклу та введення програми «Година християнської етики» на місцевому телебаченні.

www.zik.com.ua