Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.03.2009. КІРОВОГРАД. Духовенство взяло участь в урочистостях медичного коледжу ім. Мухіна

Більше сотні юнаків і дівчат у білих халатах поповнять склад працівників лікарень Кіровоградщини. На випуск фельдшерських груп Кіровоградського базового медичного коледжу ім. Мухіна прийшло чимало поважних гостей, друзів навчального закладу, представників духовенства та ЗМІ.
Абсолютно усі молоді спеціалісти, хто навчався за державним замовленням, вже отримали направлення на роботу. На нове поповнення нині особливо чекають у сільській місцевості, де умови праці за останній рік значно покращились.
Вітаючи молодих медиків, виконуюча обов’язки заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Тетяна Дмитренко зазначила, що здоров’ю населення Кіровоградщини, особливо медичному обслуговуванню сільського населення регіону обласна державна адміністрація приділяє значну увагу через реалізацію проекту «Людина — в центрі уваги влади». Тож молодому поповненню фахівців медичної галузі доведеться теж докласти зусиль, отриманих знань, молодої енергії, аби прислужитися найдорожчому — людському здоров’ю.
Тетяна Дмитренко подякувала керівництву навчального закладу за велику організаторську роботу у справі виховання молодої зміни медиків області, а самим винуватцям свята — успішної роботи в медичних закладах області
На завершення ж урочистостей, за доброю традицією, усі юнаки та дівчата склали клятву випускника коледжу, пообіцявши за будь-яких обставин не забувати свій обов’язок.
А настоятель Кіровоградського кафедрального собора Свято-Різдва Пресвятої Богородиці митрофорний протоієрей Андрій Сташишин, який вже впродовж багатьох років опікується цим закладом, який свого часу благословляв цих юнаків і дівчат на успішне навчання цього дня благословив випускників на початок нової найблагороднішої справи-лікування людей. Отець Андрій зазначив: «Православна Церква була і завжди буде духовною опорою медицини, окормляючи своїм благотворним впливом і хворих людей, і тих, хто покликаний надати їм допомогу в їх стражданнях, даючи надію і сили в боротьбі з недугами. Медик — це не професія, це — спосіб життя. Вам доведеться працювати і вдень і вночі, навіть у свята. Лікар повинен бути високоморальною людиною. Ви повинні бути чуйними і милосердними: хто не може любити, той не може працювати в медицині. У найгуманнішій і милосерднішій професії неможливо покладатися лише на свої сили, черпати їх слід із бездонного і безмірного джерелаЛюбові, яким є Господь наш Іісус Христос — Верховний Владика і Цілитель людських душ. Нехай Сам Бог вашими руками лікує і зцілює ваших хворих пацієнтів.
Благословення Боже та буде з усіма Вами!
Ангеліна Несен, Кіровоград