Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.03.2009. ЛУЦЬК. Хор «Волинські дзвони» став лауреатом фестивалю православних піснеспівів у Гродно (Білорусь)

Нещодавно хор луцького храму Всіх Святих землі Волинської повернувся з білоруського міста Гродно де 18-21 лютого проходив VIII обласний фестиваль православних пісноспівів «Коложский благовест». Скромний титул фестивалю «обласний» без сумніву можна було б змінити на «міжнародний» адже участь у конкурсі брали 45 колективів з Білорусі, України, Росії, Польщі, Литви. Журі фестивалю цього року гран-прі вирішило не присуджувати; натомість 6 хорів відмітили дипломами лауреатів. Одна з високих відзнак дісталась шанованому православними лучанами хоровому колективу «Волинські дзвони».
Враженнями від візиту до сусідньої держави із прес-службою поділилась керівник хору Марія Федосюк-Вислоцька: «З благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта ми представляли Волинську єпархію у Білорусі. Гродно зустріло нас дуже привітно. За час перебування у місті ми познайомились з цікавими людьми, побачили особливий колорит Білоруського православ‘я, приклались до святинь, серед яких хрест покровительки Білої Русі Єфросинії Полоцької і мощі святого мученика-младенця Гавриїла. Усе це між репетиціями і концертами. Заключний гала-концерт відбувся у Гродненському обласному драматичному театрі.
Наш хор виступив з двадцятихвилинною програмою і отримав одну з шести найвищих нагород фестивалю – диплом лауреата. Особливо хотілося б відзначити особливе зацікавлення людей церковним співом взагалі фестивалем зокрема. Концерти проходили з аншлагом, заключний концерт зібрав понад дві тисячі слухачів. Ми дякуємо Господу, що сподобив нас побачити православну Білорусь і прославити Його Ім’я на її древній землі».
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ