Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.03.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Владика звершив чин прощення в кафедральному соборі міста

1 березня, в Прощену неділю митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній у співслужінні кафедрального духовенства після вечірнього богослужіння звершив чин прощення в Свято-Покровському кафедральному соборі міста. Кілька сотень віруючих городян прибули до головного храму міста для того, щоб попросити прощення у правлячого архієрея й отримати його святительське благословення на проходження Великого посту. Владика Антоній звернувся до присутніх з архіпастирським словом, в якому відмітив високий духовний зміст посту, на необхідність і важливість великопосного періоду в житті кожної людини.
Наприкінці богослужіння владика попросив прощення у пастви й закликав всіх до старанної молитви. Кожний, хто прийшов цього вечора, підходив до архіпастиря зі словами прощення й одержував благословення на спасительні дні Великого посту.
У перші чотири дні Великого посту митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній прочитає Великий покаянний канон преподобного Андрія Критського в храмах міста Хмельницького.