Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.03.2009. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт освятив новий настінний розпис в храмі

24 лютого, митрополит Луцький і Волинський Ніфонт відвідав Свято-Різдво-Богородичний храм в селі Комарово Маневицького району на запрошення настоятеля храму священика Романа Кравчука. Метою візиту були урочистості з нагоди завершення настінного розпису храму, а також 20-річчя відновлення богослужінь у храмі після тривалої заборони. Звершивши архіпастирські молитви і окропивши стіни храму святою водою, владика у співслужінні духовенства очолив Божественну Літургію і молебень.
У проповіді архіпастир розповів вірянам про суть іконошанування в Православній Церкві і наголосив на твердому і рішучому відстоюванні шанування святинь перед пропагандою іконоборства.
Після повчального слова благодійникам храму, церковному активу, і керівникам трьох хорів (один з них – дитячий), які співають у храмі, було вручено церковні грамоти.
24 лютого для православних християн Комарово стало днем, коли сяючий земною красою храм через освячення ікон став причетним до краси небесної. Парафіяни подякували своєму архіпастирю за молитви і освячення храму.

Прес-служба єпархії