Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.02.2009. ЧЕРНИГОВ. Архиепископ Амвросий поздравил всех военных и ветеранов Вооруженных Сил с Днем защитника Отечества

В поздравлении владыки говорилось следуещее: «Шановні військовослужбовці, дорогі ветерани Збройних Сил! У цей святковий день ми віддаємо дань вдячності воїнам-захисникам рідної землі, які завжди були готові, по слову Ісуса Христа, «покласти життя своє за други своя», згадуємо їх героїчні подвиги і мужність, міць і славу, які із століття в століття були і залишаються невід’ємною частиною величі нашої Вітчизни. Вічна їм пам’ять!
День захисника Вітчизни — це день військової слави, день славних перемог, які зіграли вирішальну роль в історії нашої держави. 23 лютого — особливий день для кожного, хто присвятив своє життя благородній справі служіння Батьківщині. У всі часи захисники Вітчизни незмінно відчували підтримку нашої Матері-Церкви, черпали в ній духовну силу. Саме тому сьогоднішнє свято має не лише високий загальнодержавний статус, але і носить воістину всенародний характер»
Пресс-служба епархии