Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.01.2009. ЛУЦЬК. В місті пройшов благодійний Різдвяний концерт

22 січня у великому залі кінотеатру «Промінь» відбувся 15-й Різдвяний благодійний концерт .
Щороку у великому залі кінотеатру збираються не тільки насолодитись чудовими виступами православних колективів, але і допомогти посильним грошовим пожертвуванням волинським обездоленим дітям і сиротам.
Діти порадували виступами присутніх, це і вертеп з колядками від недільної школи Свято-Покровської церкви міста Луцька, і пісня про рідний край «Волинь моя кохана» у виконанні Василька Палюха – школярика із села Сошичне Камінь-Каширського району.
Вразили і звеселили глядачів чудово поставленим Різдвяним вертепом вихованці Волинської Духовної семінарії.
Тішили слухачів Різдвяними кантами і колядками хорові колективи луцьких храмів: Архієрейський хор Свято-Покровського храму міста під керуванням Володимира Гнатюка, хор «Волинські дзвони» храму Всіх Святих землі Волинської під керуванням Марії Федосюк, хор студентів Волинської Духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра Муляра, молодіжний хор Свято-Пантелеімонівського храму Луцька під керуванням Наталії Філюк.
Дав глядачам можливість доторкнутись до народних християнських традицій народний колектив із Старовижівщини з фольклорною постановою «Меланка». Зворушив душі співом хор сестер Свято-Успенського Зимненського жіночого монастиря на чолі з ігуменею Стефаною.
Захоплення викликав виступ хору Волинського відділення Українського товариства сліпих. Під керуванням протоієрея Олександра Мазурака колектив за шість років свого існування брав участь у багатьох духовно-культурних заходах, будучи для усіх прикладом незламної віри і твердості духу.
Сам митрополит Луцький і Волинський Ніфонт співав псалми, – по-справжньому, ніби на молитві; щиро, ніби з глибин пам’яті знову піднявся до самого серця гіркий смак сирітського дитинства.
Концерт відвідали близько трьох тисяч лучан і гостей з різних куточків Волині, а також з сусідніх областей і навіть держав – Словаччини, Росії, Білорусі. Кожен вніс свою лепту у справу милосердя. Три години концерту промайнули, як хвилина, а в кінці оголосили про плоди людського милосердя і співчуття.
Під час цієї благодійної акції було зібрано багато коштів, які будуть розділені між дитячими закладами Волині.
Слово подяки сказала Голова Волинського відділення Дитячого Фонду України пані Олена Грінченко.
Митрополит Ніфонт у заключному слові подякував всім і зауважив, що жодна справа милосердя не минеться для людини безслідно: навіть у час найстрашнішої фінансової і політичної кризи християнин, рука якого завжди готова до милосердя, не знатиме скорботи, бо усі кризи починаються з кризи духовної, яка у свою чергу росте на ґрунті егоїзму, жорстокосердя і байдужості. Владика побажав жертводавцям Божого благословення у всіх добрих справах, і всіляких духовних і земних благ, щоб ніколи не забували вони про скривджених і знедолених.
Митрополит висловив впевненість, Благодать Святого Духа, яка діє у душах православних, і надалі не дасть їм залишитись без діл милосердя, а в 2010 році знову збере усіх в простору залу «Променя» на 16-ий Благодійний концерт.