Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.01.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Керуючий єпархією та керівник Громадської організації «Союз Чорнобиль України» звернулися до хмельничан

Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній спільно з керівником В. А. Якимчук Громадської організації «Союз Чорнобиль України», звернувся до керівників підприємств і жителів Хмельницької області:
Шановні мешканці квітучого Подільського краю,
дорогі браття і сестри!
Багато випало на долю нашого українського народу трагічних, скорботних дат, пам’ять про які до глибини душі пронизує серце сльозами …..
Наближається 23 річниця, як в Україні сталося страшне лихо – аварія на Чорнобильській АЕС. У ліквідації цієї трагедії брали участь понад 20 тисяч Хмельничан. Третина з них уже відійшла у вічність, решта страждають від важких недуг. Сьогодні чорнобильцям дуже боляче і прикро не так від соціальної незахищеності, як від неуваги. Адже, м. Хмельницький — єдиний в Україні обласний центр де немає пам’ятника героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС.
На сьогоднішній день на території області проживає біля 14 тисяч осіб постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Ліквідація наслідків аварії, соціальний, медичний захист постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи вимагає від держави залучати значні зусилля та кошти, проте коло пов’язаних з аварією невідкладних проблем залишається і зараз надзвичайно широким.
Абсолютна більшість учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, потерпілих від Чорнобильської трагедії, які евакуйовані та переселені із радіаційно забруднених територій, людей різних професій висловлюють щире бажання звести в обласному центрі пам’ятник, який би об’єднував героїв Чорнобиля, возвеличував подвиг ліквідаторів аварії, вшановував пам’ять про жертви катастрофи, а також нагадував нащадкам про велич подвигу героїв-чорнобильців.
У ході проведення заходів, присвячених відзначенню 23 річниці Чорнобильської трагедії, у м. Хмельницькому, в районі перехрестя вулиць Кам’янецька та Прибузька, закладено сквер та встановлено пам’ятний знак “Героям та жертвам Чорнобиля”.
На превеликий жаль, кошти на будівництво такого пам’ятника у бюджетах усіх рівнів відсутні. Тому потрібно об’єднати спільні зусилля щоб зібрати необхідні кошти!
Для благодійних внесків організацій та громадян на будівництво пам’ятника “Героям та жертвам Чорнобиля» відкрито розрахунковий рахунок № 260070118020 у ХВ № 1 ВАТ Універсал Банк»код ЄДРПОУ 33842969,МФО 322001 Хмельницька обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України».
Тож, віддамо належне тим, хто незважаючи на смертельну небезпеку врятував людство від страшного лиха!
Не залишаймось байдужими до спільної і воістину благородної справи!
Шановні Подоляни!
Ми звертаємось до усіх небайдужих до збереження пам’яті про мужність та героїзм чорнобильців, людей з проханням зробити благодійні внески в будівництво пам’ятника « Героям та жертвам Чорнобиля»!
Нехай буде вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя заради прийдешніх поколінь та загинув за ближніх у нерівній боротьбі із полум’ям, а також і хвороб, які дістав ліквідуючи наслідки Чорнобильської аварії!
Схилімо свої голови перед тими, кого немає в живих, піднесімо за них щирі молитви до Господа!
Героїчний подвиг « чорнобильців» нехай назавжди залишиться у душах, серцях усіх нас!
Щиро сподіваємось на Ваші патріотизм, милосердя та людяність!
Нехай Всемилостивий Господь благословляє усі Ваші добрі справи та починання і віддячить сторицею небайдужим і вдячним людям!