Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.01.2009. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир зустрівся з членами Міжнародного клубу православних літераторів «Омілія»

В Синодальному залі Київської Митрополії, що в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї Украни Володимир прийняв представників Міжнародного клубу православних літераторів «Омілія».
На офіційному прийомі до Його Блаженства прийшли протоієрей Олександр Авдюгін, член Національної спілки журналістів України Світлана Коппел-Ковтун, Ян Таксюр, Руслан Новакович та інші представники творчої православної інтелігенції.
Зі сторони УПЦ в зустрічі також взяли участь голова Синодального відділу релігійної освіти і катихізації УПЦ єпископ Макарівський Іларій, керівник Сектору духовно-просвітницьких проектів УПЦ архімандрит Феодосій (Снігірьов), голова Видавничого відділу УПЦ протоієрей Володимир Савєльєв.
Під час бесіди гості ознайомили Предстоятеля Церкви з історією виникнення та роботою Міжнародного клубу. Представники клубу попросили Митрополита Володимира благословення на подальшу їх роботу, а також попросили призначити Керівником клубу Світлану Коппел-Ковтун, а на посаду Голови Ради клубу протоієрея Миколу Агафонова.
В знак поваги та вдячності Світлана Коппел-Ковтун піднесла Блаженнішому Владиці букет квітів та фотороботу, зроблену фотографом клубу, на якій зображені весняні квіти. У свою чергу Первосвятитель благословив всіх учасників зустрічі іконками Різдва Христового і подарував присутнім Православні церковні календарі та dvd-диски з анімаційним фільмом «Сказання про Хрещення Русі». На звершення бесіди Блаженніший Володимир подякув літераторам за їх труди та побажав успіхів у подальшій діяльності.
Історична справка:
Міжнародний клуб православних літераторів «Омілія» засновий 6 червня 2007 року. Даний проект є одним із напрямків діяльності Сектору духовно-просвітницьких проектів УПЦ.
На сьогодні членами «Омілії» є автори з України, Росії, Грузії, Молдавії, США та Німеччини.

Фото orthodox.org.ua