Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.12.2008. ЛУЦЬК. Владика Ніфонт звершив панахиду за загиблими в Афганістані

27 грудня митрополит Луцький і Волинський Ніфонт у Свято-Покровському храмі на прохання Спілки ветеранів Афганістану у співслужінні духовенства звершив панахиду за воїнів, які в загинули Афганістані, в полоні і від ран померли. Цього дня молилися ветерани афганської війни і родичі загиблих. Кожного року в день вводу військ до Афганістану у Луцьку по-особливому згадують тих, хто поліг на чужині, а також моляться за здоров’я тих ветеранів, які вижили у тій війні і несуть у серцях рани від пережитого.
Саме 27 грудня розпочалась війна, через яку, згідно офіційних даних, пройшло 620 тисяч солдатів і офіцерів, з яких 14 тисяч загинуло. Митрополит Ніфонт звернувся до ветеранів афганської війни зі словами вдячності за те, що вони не забувають своїх загиблих товаришів. «Молитва ваша досягає до тих місць, де перебувають безсмертні душі воїнів, які на далекій чужині розпрощались із життям. Молитва зігріває загиблих любов’ю тих, хто пам’ятає і молиться за них, чиї серця ніколи не перестануть боліти старими ранами», – сказав владика у повчальному слові.
Слово вдячності за архіпастирську молитву висловив настоятель Свято-Покровської церкви села Озеро Ківерцівського району протоієрей Михаїл Журомський – у минулому воїн-афганець. Він зі скорботою зауважив, що афганська війна через тілесні і душевні рани продовжує забирати життя учасників тих подій; список її жертв продовжує поповнюватись і нині. Від імені матерів загиблих сказала слово Зінаїда Йосипівна Ткачук.
Після панахиди владика благословив ветеранів і родичів загиблих, привітав їх з наступаючими Різдвяними святами і подарував кожному календар на 2009 рік виданий Волинською єпархією .
Пресс-служба эпархії