Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.12.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ. Головний лікар обласної дитячої лікарні нагороджена орденом

Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній взяв участь у заході, присвячений 50-річчю утворення Хмельницької обласної дитячої лікарні, який пройшов в приміщенні Хмельницької обласної філармонії.
У заходах приймали участь керівництво області, головні лікарі області, міста, району, представники з міністерства охорони та здоров’я, ветерани обласної дитячої лікарні, гості.
У вітальній промові Митрополита Антонія, яку він виголосив, було зокрема зазначено:
«Від імені духовенства та віруючих Хмельницької єпархії Української Православної Церкви і від себе особисто сердечно вітаю усіх лікарів, медсестер та працівників Хмельницької обласної дитячої лікарні з 50-річним Ювілеєм з дня створення лікувального закладу!
Сьогодні мені особливо приємно бути присутнім на Вашому святі, бо Церкву і медицину єднає багато спільного.
Так, ученими давно доведено, що більшість тілесних хвороб мають душевне коріння. Таким чином, впливаючи на душу і тіло людини, як священик, так і лікар можуть запобігти або навіть вилікувати безліч недугів. Священне Письмо свідчить: «Мова мудрих — врачество» (Ін. 12, 18), тож, «.. дай у житті місце лікареві, бо його створив Господь, і той нехай не віддаляється від тебе, бо він тобі потрібний…» (Сер. 38. 12).
Торкаючись теми дитячих хвороб, сьогодні я хочу особливо наголосити на необхідності «комплексного лікування» не лише дітей, але й їх батьків. Гріхи батьків псують генотип дитини – це доведено наукою, то ж сьогодні ніхто зі спеціалістів не спростовуватиме церковного вчення про те, що «за гріхи батьків дійсно страждають діти», а каяття і воцерковлення перших веде до швидкого одужання дитини… Про це необхідно нагадувати, адже історія та повсякденна практика душпастирської опіки знає чимало випадків, коли одужувала зовсім безнадійна дитина, після того, як батьки приносили каяття і приступали до Церковних Таїнств…
Лікарі, медицина, ліки – усе це, за великим рахунком, послане нам Промислом Божим… Сьогодні я хочу пригадати слова афонського старця Паїсія, який пише, наступне: «…якщо людина захворіла, вона повинна обов’язково звертатися до лікаря, але це не означає, що хворий мусить перестати молитися… А якщо медицина не може допомогти, то тоді людина нехай сподівається лише на допомогу Божу…». Зважаючи на вище сказане, хочу зазначити: діяльність у нас з Вами така непроста і така схожа!
Тож, шановні медики – не нехтуйте Божою допомогою, лікуйте з молитвою та Божим благословенням, покладаючи надію не лише на власний досвід і професіоналізм, але й на Господа – тоді більше шансів отримати успіх і принести користь як собі, так і пацієнтам!
У сьогоднішній святковий день бажаю усім лікарям, медсестрам та працівникам Хмельницької обласної дитячої лікарні миру й злагоди, здоров’я та щастя!
Нехай Всемилостивий Господь благословляє усі Ваші добрі справи та починання!»
За труди во благо Церкви та в зв’язку з 50-річним Ювілеєм Хмельницької обласної дитячої лікарні головний лікар Віра Іванівна Руда, була нагороджена орденом Української Православної Церкви Святої Вмц. Варвари.