Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.12.2008. ВІННИЦЯ. Представник єпархії взяв участь у святкуванні Міжнародного Дня інвалідів

3 грудня в Україні і в усьому світі відзначався Міжнародний день інвалідів. Однією з центральних подій святкування цього дня у Вінниці стало нагородження молодих спортсменів-інвалідів, яке відбулося у актовому залі обласного будинку престарілих. Організаторами свята виступили місцева влада у особі голови обласної ради Г. Заболотного, благодійний фонд «Інва-Спорт» та його голова П.Балак, а також Вінницька єпархія УПЦ, яку представляв керівник відділу у справах молоді ієрей Олексій Юрчик.
Більше двох десятків спортсменів, які презентують Вінниччину на міжнародних та всеукраїнських змаганнях, отримали подарунки від організаторів, а це солодощі, побутові предмети та грошові премії. Були відзначені й тренери молодих спортсменів.
Вітаючи присутніх від імені архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, ієрей Олексій Юрчик похвалив молодих спортсменів за силу волі і міцність духу, які не дали їм впасти у відчай і «опустити руки» перед своєю хворобою. Священик побажав кожному міцного здоров’я та значних спортивних успіхів і наголосив, що щасливе життя у людини буває лише тоді, коли вона відчуває у ньому присутність і допомогу Бога. Такої допомоги Божої отець Олексій побажав кожному спортсмену.
Після вручення подарунків відбувся концерт, під час якого герої свята продемонстрували присутнім свої творчі таланти.
По закінченню святкування відбулась нарада організаторів, які обговорили перспективи подальшої співпраці у розвитку молодіжного спортивного руху інвалідів. Представник єпархії запропонував підтримку і допомогу у духовному розвитку молодих талантів. Першим кроком у цій справі стане організація єпархією за допомогою меценатів паломницьких поїздок до визначних святинь України – Києво-Печерської та Почаївської Лаври.

Прес-служба Вінницької єпархії