Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.12.2008. ЛУЦЬК. Представники Волинської єпархії УПЦ взяли участь в акції до Всесвітнього дня боротьби зі СНІД

1 грудня, у Луцьку традиційно була проведена акція «Свічкова хода», приурочена до Всесвітнього дня боротьби зі СНІД, яка пройшла під гаслом «Живи!» та «Покажи приклад!». Мета акції – привернення уваги громадськості до проблем толерантності щодо тих, хто живе з ВІЛ/СНІД. Хід розпочався від Луцького базового медичного коледжу. Учасники акції із запаленими свічками пройшли вулицею Лесі Українки до Театрального майдану, де виклали їх у формі загальновизнаного символу взаєморозуміння та підтримки людей з ВІЛ-позитивним статусом – червоної стрічки.
За благословенням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта і на запрошення голови Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентини Пришко в акції взяли участь викладач Волинської духовної семінарії протоієрей Олександр Богданов та студенти ВДС.
Виступаючи перед учасниками мітингу на Театральному майдані, отець Олександр зокрема зауважив: «Проблема СНІД – це проблема безпосередньо пов’язана з рівнем духовності і моралі молоді. Сьогодні багато говориться про фінансову кризу, але чомусь не видно занепокоєння духовною кризою у нашому суспільстві. Церква завжди підтримувала хворих, зауважуючи, що неможливо однозначно пов’язати хворобу з тим чи іншим гріхом.
Однак, з духовної точки зору будь-яка хвороба, як і все негативне в цьому світі, є наслідком пошкодження людської природи гріхом. СНІД – це не просто хвороба, це заклик Божий усьому людству усвідомити себе і зробити спробу змінитись.
Обов’язок Церкви – профілактика ВІЛ серед молодого покоління посередництвом виховання його в дусі традиційних християнських цінностей, передусім наголошенням на високому значенні інституту сім‘ї. Міцна і здорова сім‘я – саме те, що вбереже молоду людину від наркотиків, і розбещення – головних шляхів поширення СНІД».
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ