Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.12.2008. КРИВИЙ РІГ. Затримано злодія, який пограбував храм

У ніч на 23 листопада раніше судимий житель Кривого Рогу (Дніпропетровська область) потрапив до храму і викрав хрести, ікони й інші церковне начиння, а також 300 грн.
Про це 27 листопада повідомив головний спеціаліст відділу громадських зв’язків МВС України в Дніпропетровській області Артур Терещенко.
«У ніч на 23 листопада 45-річний Василь, раніше судимий 4 рази за крадіжки та викрадення авто, зірвавши ґрати з вікон церкви в Кривому Розі, потрапив до храму, вкрав хрести та інші предмети церковного начиння, необхідні для богослужіння, гроші в сумі 300 грн. і срібні ланцюжки із церковної лавки. Загальна вартість викраденого становить близько 50 тис. грн. Через 2 дні зловмисник вирішив продати частину викрадених речей, для цього поїхав на один з ринків міста й запропонував церковне начиння «валютникам». Ті від покупки відмовилися. Тим часом по ринку повз грабіжника на роботу йшов співробітник міліції. Побачивши підозрілу особу, він поцікавився тим, що було в сумці та виявив там церковні хрести й ланцюжки», — сказав Артур Терещенко.
У відділенні Василь у всьому зізнався. А після того, як у святотатця раптом оніміла права рука, рецидивіст настільки розкаявся, що відразу розповів міліції, де знайти в його будинку схованку з іншими вкраденими речами. Артур Терещенко відзначив, що через те, що в храмі було вчинено грабіж, недільна служба почалася на 3 години пізніше.
Новый мост Комсомольская Правда