Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.12.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній и начальник МНС звернулись до громадян

«Державний пожежний нагляд занепокоєний станом, який склався з виникненням пожеж та загибеллю на них людей. В Україні протягом 2007 року сталося понад 46 тис. пожеж. На пожежах виявлено 3981 загиблих осіб. Економічні втрати склали понад 102 млн. гривень. На території Хмельницької області в минулому році виникло 827 пожеж, виявлено 80 загиблих осіб, з них 3 дітей. Прямі матеріальні збитки склали понад 2 млн. 799 тис. гривень. Вже в поточному році в області виникло 687 пожеж, економічні втрати від яких склали понад 3 млн. 570 тис. грн. На пожежах виявлено загиблими 66 осіб, з них 3 дитини.
Особливе занепокоєння викликають пожежі в житловому секторі, де з початку 2008 року сталось 588 пожеж, що становить 85 % від загальної кількості пожеж в області. Всі загиблі особи на пожежах в поточному році виявлені в приватних домоволодіннях.
Масштабного характеру набувають пожежі в церковних спорудах, лише за останні три роки в державі їх виникло 38, в результаті яких 15 храмів згоріло повністю. Так, 7 січня 2007 року в будівлі дерев’яного храму Святого Миколая XIX століття Української православної церкви у селі Волошки Ковельського району Волинської області виникла пожежа, в результаті якої вогонь знищив храм. У селі Ошихліби Кіцманського району Чернівецької області 22 липня 2008 року виникла пожежа в церкві. Вогнем частково знищено церковне майно та пошкоджено стіну. Дерев’яна церква Святих Костянтина і Єлени збудована в 1779 році і є пам’яткою архітектури. У селі Залужжя Яворівського району Львівської області 22 січня 2008 року виникла пожежа в греко-католицькій церкві святої Параскеви. Вогнем знищено дах, стіни та церковний інвентар. Збитки становлять 71, 8 тис. гри., причина пожежі — необережне поводження церковнослужителя з вогнем (залишена не загашена свічка).
Державний пожежний нагляд сподівається на свідомість кожного громадянина та попереджає про недопущення халатного відношення до пожежної безпеки. Пам’ятайте, що Ваша безпека у Ваших руках і лише суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно від вогню, особливо в Новорічні та Різдвяні свята.
Антоній, Митрополит Хмельницький
та Старокостянтинівський
А.В. Манільчук
Начальник ГУ МНС України
в Хмельницькій області
2 грудня 2008»