Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.12.2008. КИЇВ. Віруючі Української Православної Церкви просять владу захистити їх від спроб колишнього голови Держкомзему захопити православний храм

Сьогодні зранку відбувається чергова спроба захопити Свято-Михайлівський храм Миронівського благочиння Білоцерківської єпархії Української Православної Церкви. І керує цим процесом не хто-небудь, а колишній голова Держкомзему (до 2005 року), колишній губернатор Черкаської області, а сьогодні ректор Білоцерківського аграрного університету Даниленко Анатолій Степанович, який на останніх виборах намагався потрапити до Верховної Ради України разом з Михайлом Поплавським за списками політичної партії «Третя сила».
У своєму намаганні змінити настоятеля місцевої парафії Даниленко не тільки нехтує традиціями і канонами Православної Церкви, а не зупиняється навіть перед загрозою розколоти місцеву громаду та посварити людей між собою за конфесійною ознакою. Подробиці у листі, який 3 дні тому місцева релігійна громада направила до Київської облдержадміністрації та облради, Миронівської райдержадміністрації та райради, а також до Прокуратури Київської області.

orthodox.org.ua