Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.11.2008. ВІННИЦЯ. Відкрився перший у Вінницькому районі лікарняний храм

У селищі Вороновиця Вінницького району, за благословенням архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, на території місцевої лікарні була відкрита домова лікарняна церква на честь св. Безсрібників і чудотворців Косьми і Даміана.
Водосвятний молебен з акафістом звершив благочинний Вінницького району протоієрей Володимир Тютенко. Йому співслужили настоятель Свято-Різдво-Богородичного храму смт. Вороновиця протоієрей Олександр Онищенко, духівник Вінницького району ігумен Дорофей (Маркевич) та протоієрей Анатолій Кузнєцов.
По завершенні богослужіння благочинний привітав головного лікаря Гунько Людмилу Іванівну, колектив лікарні та віруючих з відкриттям першого у районі храму при лікарні та побажав Божої допомоги у добрій справі. Парафіяни отримали у благословення від благочинного ікону св. Великомученика Пантелеімона та Ікону Божої Матері, привезені з Єрусалиму від св. Гроба Господнього. Головний лікар та колектив лікарні подякували священнослужителів за молитви , за добрі й чуйні слова, за змістовну проповідь.
Протоієрей Олександр Онищенко.