Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.11.2008. МИРГОРОД. В місті відкрили сквер скорботи

В Миргороді біля храму Іоанна Богослова, що на Личанці відбувся траурний мітинг та відкриття скверу Скорботи і меморіалу «Пам’ять» на місці, де в 1932-33 роках минулого століття знаходився дитячий будинок з хворими на тиф дітьми. Ініціатором створення скверу Скорботи та меморіалу став голова вуличного комітету вул. Єрківської О.П. Джуня.
З траурними промовами вступили міський голова О.Б. Паутов, заступник голови Полтавської обласної ради П.В.Ворона та заступник міського голови С.П.Соломаха, які нагадали присутнім про трагічні часи голодного лихоліття. О.П. Джунь представив присутнім і докладно розповів про долю очевидців трагічних подій, вихованок того самого злощасного дитячого будинку, яким вдалося вижити – Т.І. Кійко та В.В. Батієнко (Омельченко). Вони взяли участь у закладанні скверу Скорботи, посадивши символічне дерево.
Також відбулося покладання квітів та вінків до пам’ятного знака жертвам Голодомору та меморіалу «Пам’ять», який являє собою гранітну плиту з викарбуваними іменами 241 дитини, чий прах та багатьох інших невідомих покоїться на цій нещасній землі.
За благословенням архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа панахиду по невинно убієнних відправив настоятель Іоанно-Богословської храму протоієрей Петро Товстяк. У мітингу взяв участь і благочинний Миргородського округу, настоятель Свято-Успенського кафедрального собору – протоієрей Іоанн Созанський.
Слід сказати, що у 2009 році міська рада планує у приміщенні колишнього дитячого будинку, який знаходиться у сквері Скорботи, відкрити музей історії Голодомору.

Прес-служба Полтавської єпархії