Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.11.2008. УМАНЬ. Розпочався новий етап духовного життя єпархії

11 листопада рішенням Священного Синоду УПЦ єпископом Уманським і Звенигородським було призначено єпископа Пантелеімона (Бащука), на той час керуючого Олександрійською єпархією.
У середу, 19 листопада, у кафедральному Свято-Миколаївському соборі міста відбулась Божественна літургія, яку очолили єпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон та єпископ Олександрійський і Світловодський Антоній. Більшість духовенства Уманської єпархії та сотні парафіян прийшли цього дня до собору для того, щоб подякувати за ревне служіння на Уманській кафедрі єпископу Антонію, який керував кафедрою протягом шести місяців, та привітати новопризначеного єпископа Пантелеімона.
Після закінчення літургії Преосвященні владики звернулися до священиків та мирян. Владика Антоній подякував жителям Уманщини за хоча і коротке, проте насичене і плідне спільне служіння Христу, підкресливши, що приймає рішення Священного Синоду по-синівськи смиренно. Владика ж Пантелеімон привітав уманчан та закликав їх разом слідувати по шляху спасіння.
У відповідь на слова архієреїв секретар Уманської єпархії протоієрей Вадим Паєвський від імені духовенства та мирян єпархії висловив владикам слова подяки та пошани. Також численні віряни дякували владиці Антонію за понесені труди та бажали успіху на Уманській землі владиці Пантелеімону.
Прес-служба Уманської єпархії