Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.11.2008. РІВНЕ. Владика Варфоломій заклав перший камінь майбутнього храму

В день пам’яті святих Безсрібників і чудотворців Косми і Даміана Азійських архієпископ Варфоломій прибув до села Олександрія, що в Рівненському районі, де звершив в тимчасовому храмі Божественну літургію. Після Божественної Літургії Архієпископ Варфоломій разом з духовенством, яке приймало участь у богослужінні, звершив освячення закладного каменя під будівництво нового храму на честь святих Безсрібників і чудотворців Косми і Даміана.
Православний храм в селі Олександрія був захоплений в 1991 році прихильниками УПЦ-КП. Нова православна громада Української Православної Церкви, яка була зареєстрована в 1998 році, купила невеличкий будинок, який був перебудований під тимчасовий храм. Десять років православну громаду в селі духовно окормляє священик Вадим Палійчук, який зумів збільшити кількістю православну громаду. Збільшена громада вирішила розпочати
будівництво нового храму. Архієпископ Варфоломій сердечно привітав настоятеля храму та парафіян з освяченням закладного каменя та побажав помочі Божої в успішному будівництві храму.