Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.11.2008. ОДЕСА. Синод УПЦ відновив традицію звершення грецькими кліриками служіння в Свято-Троїцькому храмі Одеси

На засіданні 11 листопада Синод УПЦ (МП) розглянув прохання Папи і Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ про прийняття для служіння в Свято-Троїцькому храмі Одеси клірика Олександрійської Православної Церкви. Своїм рішенням Синод ухвалив (журнал №89) «схвально поставитися до прохання Блаженнішого Папи і Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ і благословити прийняти у клір Свято-Троїцького храму міста Одеси клірика Олександрійської Православної Церкви».
Як інформує офіційний сайт УПЦ, у листі на ім’я Предстоятеля УПЦ Олександрійський Патріарх Феодор ІІ попросив Митрополита Володимира «відновити традицію звершення грецькими кліриками служіння в Свято-Троїцькому храмі Одеси».
До перенесення Представництва Олександрійського Патріарха при Патріарху Московському з Одеси до Москви — квітень 1994 року — Свято-Троїцький храм міста Одеси був місцем служіння представників Олександрійської Православної Церкви. Свого часу Патріарх Феодор особисто звершував служіння в цьому храмі, історично пов’язаному з грецькою громадою міста.
У зв’язку з цим Митрополит Володимир звернувся з відповідним запитом до керуючого Одеською єпархією, Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела (Саввіна), який відповів, що зі свого боку не має заперечень щодо відрядження у Свято-Троїцький храм Одеси клірика Олександрійської Православної Церкви для постійного служіння.

orthodox.org.ua