Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.11.2008. КИЇВ. Свято-Макаріївську церкву може зруйнувати сповзання схилів пагорба

На сьогодні існує небезпека, що дерев’яна Свято-Макаріївська церква, Української Православної Церкви донизу через зсуви схилів пагорбів. Ще 2005 року КМДА розробила план облаштування цих схилів. Проте до сьогодні справа залишається не вирішеною.
Як інформує «Вечірній Київ», замовником здійснення протизсувних та зміцнювальних робіт стало КП «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» (СУППР). 2007 року проектна документація, розроблена ВАТ «Київпроект», пройшла державну експертизу. Того ж року проект увійшов до програми капітального ремонту міста. Визначили і його загальний кошторис – 4,6 млн грн та генпідрядника – ВАТ «Агро». У КМДА виділили перші кошти – трохи більше 500 тис. грн.
Та на заваді виконанню робіт стала відсутність «дозвільної документації». Як розповів заступник начальника СУППР Петро Кисленко, навіть коли проект затверджений «Київдержекспертизою», слід звернутися ще до низки установ: до Управління охорони культурної спадщини, далі – до Архітектурної інспекції. Останній підпис ставить Головне управління з благоустрою.
Петро Кисленко зазначив, що дозволу від Управління охорони культурної спадщини, незважаючи на численні спроби, не вдалося отримати досі. Він розповів, що представники СУППР неодноразово зверталися до КМДА, щоб та пришвидшила процес видачі дозволу.
Водночас керівник Управління охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко спростував твердження про те, що до нього надходили прохання про отримання дозволу на відповідні роботи. «Я взагалі не бачив жодного листа. Закинути папірець – ще не означає щось зробити. Працювати треба, а не скаржитися пресі. Крім того, треба ж було подати документацію на погодження, а цього СУППР не зробило», – зазначив він.
Отець Анатолій, голова парафіяльного округу Свято-Макаріївського храму, зазначив, що «коли церкву будували, то від краю пагорбу вона стояла за десять метрів, а не за півтора, як зараз».

www.vechirnij.kiev.ua/прес-служба УПЦ