Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

В Священном Синоде УПЦ

24.09.2008. КИЇВ. Відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви
23 вересня у Свято-Успенському Святогірському Зимненському жіночому ставропігійному монастирі (Володимир-Волинська єпархія) відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви. Пройшло воно під головуванням Блаженнішого Митрополита Володимира. У ньому взяли участь митрополити Одеський та Ізмаїльський Агафангел, Луганський і Алчевський Іоанникій, Чернівецький і Буковинський Онуфрій, Дніпропетровський і Павлоградський Іріней, архієпископи Хустський і Виноградівський Марк, Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, а також єпископ Олександрійський і Світловодський Пантелеімон.
СЛУХАЛИ: інформацію Його Блаженства, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, щодо подячних листів за участь у святкуваннях з нагоди 1020-ліття Хрещення Русі, що проходили в м. Києві, які надійшли на ім’я Предстоятеля Української Православної Церкви від Його Всесвятості, Святішого Архієпископа Константинополя — Нового Риму та Вселенського Патріарха Варфоломія І, Його Святості, Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Олексія ІІ та Його Блаженства, Блаженнішого Архієпископа Тиранського і всієї Албанії Анастасія.
УХВАЛИЛИ: інформацію прийняти до уваги.

СЛУХАЛИ інформацію Його Блаженства, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, щодо запрошення відвідати Вселенську Патріархію, яке надійшло на ім’я Предстоятеля Української Православної Церкви від Його Всесвятості, Святішого Архієпископа Константинополя — Нового Риму та Вселенського Патріарха Варфоломія І.
УХВАЛИЛИ: 1. З почуттям щирої вдячності прийняти запрошення відвідати Вселенську Патріархію, яке надійшло на ім’я Предстоятеля Української Православної Церкви від Його Всесвятості, Святішого Архієпископа Константинополя — Нового Риму та Вселенського Патріарха Варфоломія І.
2. Дату візиту буде визначено по погодженню з Константинопольською Патріархією.