Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.09.2008. ЛУЦЬК. У Старосільському жіночому монастирі встановлено храмовий купол з хрестом

Свято-Троїцький жіночому монастир розташований на території колишнього військового містечка, придбаного Волинською єпархією у приватну власність, яке знаходиться серед лісу неподалік села Старосілля Маневицького району Волинської області. Після розформування військової частини територія містечка підпала мародерській навалі, і, як наслідок, дісталася сестрам новоутвореної обителі у жалюгідному стані, навіть дроти зі стовпів, що вели електрострум до містечка, були зрізані.
Після офіційного відкриття (рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 22 листопада 2006р., журнал №57 згідно рапорту митрополита Ніфонта) Свято-Троїцька Старосільська жіноча обитель, стала не лише місцем спасіння сестер, а тут планується створити православний центр дитячо-юнацького просвітництва, влітку проводитися дитячі табори для дітей та юнацтва Волинської єпархії. А, відтак, монастир буде відігравати подвійну роль – буде місцем молитви і спасіння та духовного наставництва для юнацтва.
За благословенням митрополит Луцького і Волинського Ніфонта на приміщеннях, де буде проживати молодь та діти встановлено купол з хрестом. Роботи в монастирі виконують переважно студенти Волинської духовної семінарії під керівництвом помічника інспектора та викладача ВДС архідиякона Аліпія (Сапіги).
Архідиякону Аліпію від Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України за заслуги перед Церквою митрополит Ніфонт вручив орден преподобного Нестора Літописця першого ступеня.
Наразі в монастирі триває облаштування сестринського корпусу і планується будівництво великого Свято-Троїцького собору. Зараз сестрам допомагають учні духовної семінарії, які проходили тут літню практику, а батько одного з семінаристів, який є священиком, пожертвував новоствореній обителі десять вуликів із бджолами.

Прес-служба Волинської єпархії