Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.09.2008. КИЇВ. Музей Києво- Печерсьської проведе заходи у рамках святкування 1020-ї річниці Хрещення Русі

29 вересня на території Національного Києво-Печерського історико- культурному заповідника( верхня Лавра) о 12.00 в рамках святкування 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі, відзначення чергової річниці створення Заповідника та на виконання державної програми «Пізнай свою Батьківщину» розпочинається Музейне свято «Лавра — Берегиня. Музей – Оберіг».
У заходах беруть участь учні шкіл Печерського та Оболонського районів м. Кисва: музичної школи-інтернату імені Миколи Лисенка, студійці дитячої художньої студії «Маленький принц», підліткового клубу «Гармонія», студенти Державної академії керівних кадрів культури та мистецтв. Основною метою проекту «Лавра — Берегиня. Музей – Оберіг» є заповнення прогалин у системі передачі культурної інформації від покоління до покоління, донесення знань про історію Києво-Печерської Лаври як визначного духовно-культурного осередку, духовних подвижників, доля яких була пов’язана з православною святинею, про унікальні пам’ятки, а також про вагомий внесок Заповідника як провідного музейного закладу України у збереженні історико-культурного надбання Києво-Печерської Лаври у розвитоку вітчизняної культури. Участь у даному заході надає можливість молоді не тільки пізнати, але й долучитися до збереження культурного надбання, традицій українського народу.
Під час проведення свята можна буде ознайомитися з художньою творчістю підлітків: пейзажами Києво-Печерського заповідника, портретами видатних українських музейників, копіями творів М. Приймаченко, взяти участь у освітній вікторині та прослухати лекцію «Сторінки лаврської історії» до 100-річчя М. Приймаченко. У програмі передбачено святковий концерт. Для учасників буде проведено оглядову лекцію-екскурсію по Заповіднику.

Запрошуються всі бажаючі:
акредитація представникам ЗМІ не потрібна,
Адреса: м. Київ, вул. Івана Мазепи, 21,
Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник,
корпус № 25 (лекторій).
Телефон для довідок: (044) 254-54-23, 254-54-27 (Оргкомітет)