Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.09.2008. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. ПредстоятельУПЦ очолив святкування дня пам`яті Зимненської ікони Богоматері

У день свята Зимненської ікони Божої Матері, Предстоятель Української Православної Церкви очолив урочистості з нагоди свята у Свято-Успенський Святогірській Зимненський ставропігійній жіночій обителі. Архіпастир звершив Божественну літургію на площі поряд із Свято-Успенським храмом. Його Блаженству співслужили: митрополити Одеський та Ізмаїльський Агафангел, Луганський і Алчевський Іоанникій, Чернівецький і Буковинський Онуфрій, Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, Симферопільський і Кримський Лазар, Луцький і Волинський; архієпископи Хустський і Виноградівський Марк, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Білогородський Миколай, Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, Черкаський і Каневський Софроній, Овручський і Коростенський Віссаріон, Миколаївський і Вознесенський Питирим, Львівський і Галицький Августин, Сарненський і Поліський Анатолій, Вишгородський Павел, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Почаївський Володимир; єпископи: Кіровоградський і Новомиргородський Пантелеімон, Северодонецький і Старобільський Агапіт, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Олександрійський і Світловодський Пантелеымон, Бориспільський Антоній, Горлівський і Слов’янський Митрофан, Бердянський і Приморський Єлісей, Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Шепетіський і Славутський Володимир, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеймон, Кременчуцький і Лубенський Євлогій, Новокаховський і Бериславський Іоасаф, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), Мукачівський і Ужгородський Феодор, Уманьський і Звенигородський Антоній.
Під час богослужіння (на Малому вході) Первосвятитель за заслуги перед Святою Церковою возвів у сан митрополита архієпископа Черкасського і Канівського Софронія, а в сан архієпископа – єпископа Чернігівського і Новоград-Сіверського Амвросія та ректора Київських духовних академії та семінарії єпископа Бориспільського Антонія.
Далі за богослужінням у єпископський сан був рукоположений благочинний Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Пантелеімон (Поворознюк) (Журнал № 70 засідання Священного Синоду Української Православної Церкви від 23 вересня 2008 року). Єпископ Пантелеімон згідно рішенню Священного Синоду став вікарієм Київської Митропополії з титулом «Васильківський».
Перед початком Божественної літургії відбувся чин сповідання віри. По закінченні ж богослужіння Предстоятель вручив новорукопокладенному архієрею єпископський жезл.
Також під час Літургії єпископ Васильківський Пантелеімон звершив першу дияконську хіротонію. Він рукопоклав референта секретаря Предстоятеля Української Православної Церкви Віталія Мошинського.
Після богослужіння архієреї та священнослужителі звершили Хресний хід із чудотворною Зимненською іконою довкола Успенського храму, після чого перед святинею був відправлений подячний молебень.
Напередодні ввечері, у Свято-Успенському храмі монастиря була звершена Всеніщна, яку очолив митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій. По закінченні богослужіння відбувся чин наречення архімандрита Пантелеімона (Поворознюка) у єпископа Васильківського, який очолив Блаженнійший Митрополит Володимир.
Вночі, того ж дня, за монастирською традицією у Свято-Успенському храмі було відслужено акафіст Зимненській іконі Пресвятої Богородиці, після чого архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон звершив Божественну літургію.

orthodox.org.ua