Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.09.2008. САНКТ-ПЕТЕРБУРГ. Голова ВЗЦЗ УПЦ взяв участь у богословських співбесідах із представниками Євангелично-Лютеранської Церкви Фінляндії

З 18 по 24 вересня поточного року в місті Санкт-Петербург проходять XIV-ті богословські співбесіди представників Руської Православної Церкви і Євангелично-Лютеранської Церкви Фінляндії.
Ці співбесіди відбуваються раз на три роки та збирають церковних діячів і богословів з обох Церков. Цього разу з боку Руської Православної Церкви в зустрічі прийняли участь митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Володимир, єпископ Віденський і Австрійський Іларіон, професори Санкт-Петербурзької Духовної академії архімандрит Януарій (Івліев) і протоєрей Володимир Сорокін та інші. Українську Православну Церкву в співбесідах представляв архімандрит Кирил (Говорун), який є також офіційним представником Руської Православної Церкви в загальному православно-лютеранському діалозі. Євангелично-Лютеранську Церкву Фінляндії на зустрічі представляли першоєрарх цієї Церкви архієпископ Турку і Фінляндії Юкка Паарма, єпископи Міккелі Воітто Хуотарі та Тампере Матті Репо, професори Яана Халламаа, Гуннар аф Хяллстром та інші.
Цього року зустріч присвячена темі свободи та відповідальності. Зокрема, були підняті наступні питання: «Свобода як дар і відповідальність в Біблії» в відповідних доповідях архімандрита Януарія (Івлієва) та професора Антті Лаато; «Права людини в світлі християнської вірі» в доповідях протоєрея Всеволода Чапліна та професора Яани Халламаа; «Релігійне виховання в християнській перспективі» священика Володимира Хулапа та доцента Юрі Комулайнена.
Учасники співбесід відвідали православні та лютеранські храми Санкт-Петербурга та області, а також були прийняті в Генеральному консульстві Фінляндії.

orthodox.org.ua