Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.09.2008. КИЇВ. Українська Православна Церква допомагає постраждалим від повені в Західній Україні

В єпархіях Української Православної Церкви проходить збір коштів та гуманітарного вантажу для допомоги постраждалим від повені в Західній Україні. Згідно з постановою Священного Синоду УПЦ від 5 серпня 2008 року відповідальність за це покладена на Синодальний Відділ благодійності та соціальному служінню УПЦ, а також на митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, територія єпархії якого також була зачеплена стихією.
На даний час силами Відділу на чолі з архідияконом Сергієм Косовським підготовлено та відправлено гуманітарний вантаж (речі для дітей і дорослих, медикаменти тощо) в Івано-Франківську єпархію УПЦ. На черзі відправка ще декількох вантажів. Відділ проводить збір коштів та речей для постраждалих спільно з благодійними організаціями «Віра, Надія, Любов», «Тріумф серця» та благодійним фондом «Берегиня».
Для виконання рішення Священного Синоду в Чернівецькій єпархії 6 серпня поточного року була створена відповідна комісія. На даний час комісія зібрала більше 300 000 гривень, які надійшли з різних єпархій Української Православної Церкви, а також з Білорусі та Росії. З особливою оперативністю відгукнулися на допомогу постраждалим Кримська та Черкаська єпархії УПЦ. Кошти та інша допомога (одяг, продукти харчування тощо) передавалися настоятелям храмів постраждалих сіл, які все це передавали мешканцям. Такий план дій пояснюється тим, що лише місцеві священики знають реальний стан справ на місцях.
На минулому тижні завершився збір коштів по храмах Києва та області, які також будуть передані в постраждалі райони по церковній лінії. Також слід відзначити ту допомогу, яку організовують своїм рідним та близьким вихідці з постраждалих районів, які проживають та працюють закордоном. Зокрема, в постраждалі райони Чернівецької області надходять контейнери з гуманітарною допомогою та кошти з Італії, Іспанії та інших «популярних» серед наших заробітчан країн.

orthodox.org.ua