Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.09.2008. ВІННИЦЯ. Предстоятель УПЦ із архіпастирським візитом відвідав єпархію

У неділю, 14 вересня, Предстоятель Української Православної Церкви відвідав Вінницю, де очолив урочистості з нагоди 250-річчя Спасо-Преображенського кафедрального собору, а також 75-річчя створення Вінницької єпархії.
Цього дня Первосвятитель у співслужінні собору архієреїв, а також духовенства єпархії звершив Божествену літургію на майданчику біля могили спочилого митрополита Макарія (Свистуна), що знаходиться біля Спасо-Преображенського кафедрального собору.
Його Блаженству співслужили: митрополит Хмельницький і Староконстантинівський Антоній, архієпископи Берлінський і Германський Феофан, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Білогородський Миколай, Миколаївський і Вознесенський Питирим, Львівський і Галицький Августин, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, єпископи Балтійський Серафим, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Олександрійський і Світловодський Пантелеімон, Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Шепетівський і Славутський Володимир, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), Речицький Олександр, Уманський і Звенигородський Антоній, а також священики регіону.
Під час богослуження архієреї, священнослужителі та віруючі молилися за спокій душі митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Макарія, якому цього дня виповнилося б 70 років. Владика Макарій керував єпархією з 1992 року і відійшов до Господа 4 червня 2007 року.
За богослужінням також молилися представники обласної влади, зокрема, губернатор області Олександр Думбровський, мер Вінниці Володимир Гройсман; крім цього на урочистостях був присутній голова Наглядової ради Національного банку України Петро Порошенко.
Також 14 вересня Свята Церква вшановує пам’ять преподобного Симеона Столпника, який є небесним покровителем керуючого Вінницькою єпархією архієпископа Симеона. Предстоятель привітав тезоіменитого Владику з Днем Ангела та подарував йому знак архієрейської влади – єпископський жезл. «Нехай цей архієрейський жезл буде для вас символом Господньої сили, радості і опори», — сказав Блаженніший Владика.
На згадку про візит до Вінницької єпархії, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон подарував Блаженнішому Митрополитові Володимиру ікону нерукотворного образу Христа.

orthodox.org.ua