Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.09.2008. КОНСТАНТИНОПОЛЬ-КИЇВ. Патріарх Варфоломій відзначає готовність Митрополита Володимира робити кроки назустріч розкольникам

Про це йдеться в подячному листі Предстоятеля Константинопольської Церкви Патріарха Варфоломія на ім’я Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
«Ми щасливі, — говорить Патріарх, — що в чесній особі Вашого Блаженства, крім батьківської скорботи за існуючі розколи, ми ясно вбачаємо всю добру готовність та щире бажання робити Христовоуподібнені кроки самозреченої любові на зустріч незгідним угрупованням для того, щоб викорінити всі розкольницькі елементи та рішуче відкинути далеко від шляху християн будь-які скандали, що з’являються на їхньому шляху, та випрямити шлях, який з повною безпекою веде до Шляху і Істини і Життя», — закінчує цю частину листа словами Євангелія від Іоанна (Ін. 14. 6) Патріарх Варфоломій.
Глава першої за диптихом (порядком) Православної Церкви побажав Митрополитові Володимиру, щоб він особисто та його помічники, однодумці, співбрати-архієреї, богослови та миряни, а також і керівництво держави, які спільно трудяться над відновленням єдності Церкви в Україні, були достойними слів Господа: «Блаженні миротворці, тому що вони синами Божими назвуться» (Мф. 5. 9).

orthodox.org.ua