Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.09.2008. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Предстоятель УПЦ освятив храм у селищі Дерніївка

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин освячення храму в ім’я хрестителя рівноапостольного князя Володимира у селищі Дерніївка, Баришівського району, Київської області.
Його Блаженству співслужили секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський, а також священики Баришівського церковного округу.
Після освячення Блаженніший Владика звернувся до віруючих зі словами архіпастирської настанови.
«Сьогоднішня подія знову навертає нас до храму, а через храм веде до зустрічі з Богом. Господь благоволив дати людям церкву не як приміщення, а як постійне спілкування через храм. Божа воля в тому, що ми маємо затишні, намолені святині, які свідчать про перебування з нами Спасителя світу», — сказав зокрема він.
Окрім цього, Архіпастир відзначив велике значення того, що храм освячено саме в ім’я рівноапостольного князя Володимира: «Хвала Богу, що цей храм збудовано на честь нашого просвітителя і хрестителя. Таких храмів небагато, але кожен із них наближує нас до витоків нашої релігії та української культури взагалі».
Також Блаженніший Митрополит Володимир нагородив церковними орденами тих, хто допоміг звести цей храм. Мова йде про заступника голови Державної митної служби України — начальника Київської регіональної митниці Анатолія Гутника, якому вручено орден рівноапостольного князя Володимира та члена Координаційної ради Всеукраїнської громадської організації «Загальновоїнська спілка України» Леоніда Вовка, якого нагороджено орденом преподобного Нестора Літописця.
Також Митрополит Володимир подарував громаді ікону рівноапостольного князя Володимира, а віруючих благословив маленькими іконочками із зображенням цього угодника Божого.
Свято-Володимирський храм є першою церквою у селищі. Чин освячення місця під його будівництво був звершений минулого року на свято Різдва святого пророка Іоанна Хрестителя. Церква на честь рівноапостольного князя Володимира є типовим дерев’яним храмом. На території біля нього розташовані невеличкі дзвіниця та колодязь.
Максим Сидоренко